Nieuws


 

 

IK BEN BERGEN: CEES VAN CAPPELLE

Door: Thijmen Alleman (Bode) zondag 9 december 08:00 - 2018    

 

BERGEN OP ZOOM - 'Je hoeft hier niet geboren te zijn om hier vandaan te willen komen.' Het zijn gevleugelde woorden die ooit zijn opgetekend door de Antwerpse dichter Bert Bevers. Maar wie zijn dan die mensen die 'hier vandaan willen komen'? Vandaag wippen we binnen bij Cappelle Haarmode voor een knipbeurt van Cees.

 

 

In 2003 zong heel Bergen: 'Al edde krul'aar, piek'aar, kaal'aar, of gewòòn mar mellek-boere-n'onde-n'aar…' En wat voor haar je ook hebt, een beetje hulp om het in een mooi model te krijgen, kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Cees van Cappelle staat al meer dan 50 jaar klaar voor zijn klanten voor een knipbeurt, kleurtje of spannendere haarbehandelingen.

 

Op zijn vijftiende wist Cees het al zeker; hij wou kapper worden. "Het zat bij ons in de familie. Een oom van mij en zijn zoon hadden kapperszaken in Amsterdam. Ik vond dat werk heel interessant. Het creëren vond ik leuk en het ging me goed af." Cees ging een jaar later naar de vakschool in Breda om het herenknippen te leren. Hij liep stage bij kapper Stoetzer, ging terug naar school om het damesvak te leren en werkte daarna zes jaar in Halsteren bij Jos Heeffer. Zijn eerste eigen zaak opende de Bergenaar in Roosendaal. "Ik kon hier geen geschikt pand vinden voor een mooie prijs. Daar wel."

 

Brand

De kapsalon in Roosendaal liep goed, met veel vaste klanten, maar werd verwoest door brandstichting op de bovenverdieping. "Ik kwam thuis en de overbuurvrouw belde dat er veel rook uit het pand kwam. Toen wij aangesneld kwamen met de auto, sloegen de vlammen naar buiten. De zaak was niet te redden."

 

Zo kwam Cees in Bergen terecht, waar zijn vrouw al een goedlopende kapsalon had. Zijn klanten uit Roosendaal vergat hij niet. "Ik ben jarenlang met de auto naar Roosendaal gereden om daar klanten op te halen, naar Bergen te halen, ze te knippen en weer thuis te brengen. Ik vind dat je dat soort dingen moet doen voor de vaste klanten die je veel ziet en spreekt. Ik doe ook af en toe huisbezoeken als mensen niet naar mij kunnen komen."

 

Familie

Inmiddels is Cees alweer meer dan 25 jaar in Bergen terug te vinden. Nog altijd als kapper en nog altijd vermaakt hij zich ermee. "Het vak blijft leuk. Geen enkel onderdeel van het werk vind ik niet leuk om te doen. De smaken veranderen en wat de mensen willen ook. Dat houdt het spannend. Ik heb nooit spijt gehad van de keuze om kapper te worden. Als ik terug op aarde zou komen, zou ik het weer zo doen."

 

Alweer elf jaar werkt Cees niet alleen samen met zijn vrouw, maar ook met zijn zoon Franck. "Dat is hartstikke leuk. Ik bekommer me veel om de vaste klanten en Franck trekt weer een hele andere generatie aan. En hij zorgt een beetje voor de komische noot. Ooit zal hij de zaak van mij overnemen. Maar ik heb het nog altijd naar mijn zin hier en samen met Franck blijft het werk leuk. Dus voorlopig ben ik nog niet weg hoor."

 

Wat vind je mooi aan Bergen op Zoom?

"Het is alles bij elkaar een gezellig stadje. Je heb hier mensen van allerlei pluimage, met hun eigen interesses en specialiteiten. Dat maakt Bergen mooi."

 

Wat zou je willen veranderen?

"In de zomer gaat er bijna geen dag voorbij zonder een evenement. Is altijd wat te doen. Misschien wel te veel. Maar in de winter is het in de binnenstad juist wat stil. Ze zouden wel wat meer mogen spreiden of iets verzinnen voor de wintermaanden."


 

Product van de maand Oktober!

Ons product van de maand is ideaal voor na het föhnen! 

 

De Press Wax is een niet-vette spray wax voor textuur en definitie. Maak een speelse, bouncy look met de Press Wax.  Deze unieke spuitwax biedt het haar meer textuur, definitie en body. Zeer geschikt voor alle haartypen, zonder het haar te verzwaren. Dankzij het ontwerp is de Press Wax makkelijk te verdelen over het haar. 

 

Hold Factor: 4

Shine Factor: 6

 

Deze maand voor € 10,00 in plaats van € 14,50.


 

Product van de maand September!

Deze maand alle Keune Care conditioners voor € 12,00 in plaats van € 17,50.

 

Extra verzorging voor alle haarsoorten door het gebruik van een conditioner, bijvoorbeeld , droog, gekleurd of futloos haar. Vraag uw haarstylist welke conditioner voor u het beste is.

 

*zolang de voorraad strekt.


 

Product van de maand Augustus!

Keune care keratine smoothing serum!

Een verzorgend serum met actieve keratine, arganolie en essentiële mineralen. Het serum maakt pluizig en beschadigd haar weer glad en sterk en beschermt tegen de hitte tijdens het stylen van je haar.

Deze maand voor € 12,75 in plaats van normaal € 22,75.


Product van de maand juni/juli

Keune Care - Sun Shield
Bescherming van uw haar tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Keune Care Sun Shield producten bieden u deze bescherming! Ideaal voor de zomer!

Deze maand mogen wij de haarolie en de conditioner voor een mooie prijs aanbieden. Normaal kosten deze €17,25 per stuk, deze maand voor €12,50 per stuk. 

CARE SUN SHIELD OIL
Deze weldadige haarolie beschermt je lokken tegen schadelijke UV-straling en sluit vocht in om te voorkomen dat het haar uitdroogt, SPF 8.

CARE SUN SHIELD CONDITIONER
Dit is een intensief hydraterende en kalmerende conditioner voor door de zon beschadigd, droog en poreus haar.

Essentiële mineralen en Shea Butter verzorgen, voeden en herstellen de vochtbalans en geven het haar glans.Openingstijden:

Dinsdag: 08:30 uur tot 17:30 uur

Woensdag: 08:30 uur tot 17:30 uur

Donderdag: 08:30 uur tot 17:30 uur

Donderdag van 18:00 tot 20.00 uur

Vrijdag: 08:30 uur tot 17:30 uur

Zaterdag: 08:00 uur tot 15:00 uur

 

Afspraak buiten onze openingstijden? Neem hiervoor contact met ons op. 

Contactgegevens:

Thomas de Rouckstraat 9

4611 EC Bergen op Zoom

Tel: 0164-255087

Whatsapp: 06-45620374

Email: cappellehaarmode@gmail.com